Jeśli pracujesz w dużej gastronomii, jesteś szefem lub właścicielem zawsze zatłoczonego zakładu, restauracji lub baru, klienci czekają, a twój zespół nie nadąża za zamówieniami, warto wyposażyć się w maszynę do krojenia warzyw, która by odciążyła pracowników i stałaby się prawdziwym objawieniem dla twojej firmy.
O maszynie szczegółowo
Maszyna ta jak wskazuje nazwa, służy do rozdrabniania warzyw. To znaczy, jest to nowatorskie urządzenie, które samo w sobie spełnia mnóstwo poleceń i jest przeznaczone wyłącznie tylko do samych warzyw. Maszyna jest sporej wielkości. Tak więc sprawdza się bardziej w instytucjach, gdzie wydawane są posiłki (na przykład w gastronomii, ale też szkołach, firmach, zakładach, ośrodkach, czy w szpitalach). Maszyna służy do krojenia warzyw, w zależności od tego, co kroisz i w jaki sposób. Wrzucasz warzywo, ustawiasz maszynę na odpowiednie krojenie i czekasz na efekty, które przychodzą automatycznie.
Jak kroi maszyna?
Urządzenie kroi na plastry różnej grubości (zależy, jaką chcesz), ma możliwość zamieniania zieleniny w wiórki, jak również na miazgę. Jedną z opcji jest także szatkowanie, szczególnie kapusty. Maszyna kroi też w kostkę oraz przygotowuje surówki. Jest więc to wspaniała alternatywa, szczególnie kiedy prowadzisz gastronomie i zależy ci na czasie dla zwykłego krojenia nożem. To postawienie na pełen komfort, świetną organizację czasu, który przeznaczysz na coś innego i zdążysz z zamówieniem.
Dodatkowe dane
Maszyna wykonana jest ze stali nierdzewnej. Posiada tarcze o średnicy 350 mm. Średnio urządzenie waży 50 kg. Jest więc sporej wielkości i trochę ciężkie. Na przykładzie marki Somasz Nakło mogę powiedzieć, że produkt posiada dwu-letnią gwarancję. Kosztuje około 6000 zł i potocznie można powiedzieć, że nazywany jest krajalnicą do warzyw. Sprawdza się najczęściej tam, gdzie jest sporo klientów, którzy czekają na swój posiłek w dużym oraz zatłoczonym barze, restauracji, czy innej knajpce. Maszyna pokroi za ciebie sama, kiedy ty w tym samym czasie będziesz mógł robić coś innego.