Jeśli pracujesz w gastronomii, szczególnie w cukierni, kawiarni, lodziarni albo restauracji a w twoim menu są dania znajdują się gofry, albo inne posiłki na słodko – powinieneś zapatrzyć się w specjalną maszynę do robienia bitej śmietany. Jest to nowatorskie rozwiązanie. To wspaniałe urządzenie, powstało z myślą o wygodzie oraz komforcie pracy. Już dzisiaj, dzięki tej maszynie robienie bitej śmietany zamieni się w łatwą w obsłudze pracę, dzięki której zaoszczędzisz czas. Postaw na to urządzenie, a przekonasz się, że naprawdę warto zainwestować w to i cieszyć się pozytywnymi efektami.
Działanie
Urządzenie działa na zasadzie przetworzenia mleka w gęstą, chłodną bitą śmietanę. Gotowy produkt przydaje się szczególnie do gofrów, rurek z kremem, gorącej białej czekolady, a także do innych deserów.
Wykonanie oraz cena
Sprzęt, bazując na urządzeniu marki Hendi, wykonany jest ze stali nierdzewnej. Maszyna, jeśli chodzi o pojemność jest 2,5 litrowa i dla przykładu maksymalnie potrafi wyprodukować 50 kg bitej śmietany w godzinę. Ten słodki produkt wytwarzany jest pod wpływem niskiej temperatury w urządzeniu. A bita śmietana ma właściwą gęstą konsystencję po przetworzeniu. Dzięki wyjmowanym elementom przyrząd bardzo łatwo jest utrzymać w czystości. Sprzęt kosztuje ponad 7000 złotych, ale jest wart swojej ceny.
Nie zastanawiaj się!
Drogi kliencie! Jeśli więc prowadzisz gastronomię i serwujesz gościom słodkie dania, na pewno będziesz potrzebował maszyny do robienia bitej śmietany. Mimo wysokiego kosztu takiego urządzenia warto w niego zainwestować.